جوان آنلاین: فضای خانه ملت این روزها سخت تحت تأثیر انتخابات هیئت رئیسه برای سال دوم فعالیت مجلس دوازدهم است. انتخاباتی که قرار است فردا سه شنبه برگزار شود و اعضای هیئت رئیسه با رأی نمایندگان انتخاب شوند. در اهمیت ترکیب هیئت رئیسه مجلس برای سال دوم همین بس که دولت هم که پیش از این چندبار وعده کرده بود، گزینه پیشنهادی خود را برای وزارت امور اقتصادی و دارایی معرفی کند، ترجیح داده است این معرفی را به بعد از این انتخابات موکول نماید. درون مجلس هم التهابی جاری است. روز گذشته بخشی از نشست علنی به همین موضوع اختصاص داشت و برخی نمایندگان در قالب تذکر ادعا کردند پیامکهای تهدیدآمیز درباره انتخابات فردا دریافت کردهاند. یارکشیهای سیاسی اگرچه بخشی از طبیعت کار سیاسی است، اما اگر این تحرکات با تهدید و تطمیع یا حتی تخریب همراه باشد، آنگاه باید به نیت برخی بلندگوهای جنجالی در مجلس که البته در اکثریت نیستند، اما صدای بلندی دارند، تردید کرد و خطر از همین جا آغاز میشود که خانه ملت را از وظیفه قانونگذاری و نظارت دور و اسیر گروکشیهای سیاسی فرصت سوز کند. با همه این حواشی رئیس مجلس شورای اسلامی دیروز در پاسخ به انتقاد یک نماینده درباره قانون حجاب رسماً تصریح کرد که عدم ابلاغ آن بنابه دستور مکتوب شورای عالی امنیت ملی بوده و دبیرخانه این نهاد بالادستی از مجلس خواسته است فعلاً ابلاغ نشود. قالیباف درباره ابلاغ قانون پالرمو هم با بیان اینکه لایحه آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده و قانون شده، تصریح کرد: وقتی مجمع رأی داده به قانون تبدیل شده است. من فقط باید قانونی که مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب کرده و فرستاده را ابلاغ کنم. او سپس از منتقدان خواست عوام فریبی نکنند.
جنجال و تنش در مجلس با تذکر یک نماینده درباره ابلاغ قانون حجاب و پالرمو آغاز شد. رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکری مبنی بر اینکه چرا رئیس مجلس قانون عفاف و حجاب را همچون پالرمو ابلاغ نمیکند، گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور شورای نگهبان و همه اعضا به پالرمو رأی داده است و به قانون تبدیل شده است، اما دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به صورت مکتوب به مجلس ابلاغ کرده که فعلاً قانون عفاف و حجاب ابلاغ نشود.
از قانون حجاب تا پالرمو
محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی شهر در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: چرا رئیس مجلس قانون حجاب و عفاف را که حکم خداست، همچون پالرمو که در لحظه ابلاغ کرد، ابلاغ نمیکند، اما حکم خلق را به سرعت و با جدیت هرچه تمامتر بدون مشورت با شورای عالی امنیت ملی و سران قوا در لحظه قبل از خشک شدن جوهر آن ابلاغ کرد. تقاضا میکنیم ریاست مجلس حکم خدا، قرآن و رسول خدا (ص) که جوهر آن تا قیامت تازه خواهد بود حداقل همانند پالرمو ابلاغ کند و جلوی این وضعیت ناهنجاری که دل هر ایرانی را به درد آورده است ترمیم کرده و آلام افراد متدین را التیام بخشد.
دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، اما در پاسخ به این نماینده گفت: برادر عزیزم آقای نقدعلی میفرمایند از رئیس مجلس میخواهم که لایحه عفاف و حجاب را ابلاغ کند یا اینکه لایحه پالرمو را هم ابلاغ نکند. من نمیدانم این چه نگاهی است و کجای قانون این اجازه را میدهد که چنین بحثی مطرح شود. قالیباف اضافه کرد: من نخواستم هیچ وقت با صراحت این نکته را اینجا عرض کنم، اما به هر حال شورای عالی امنیت ملی براساس اصل ۱۷۶ وظایفی برعهده دارد، دبیرخانه آن به ما به صورت مکتوب ابلاغ کرده که فعلاً این قانون ابلاغ نشود، من که نمیتوانم وقتی آنجا این موضوع ابلاغ شده این قانون را ابلاغ کنم. وی افزود: بحث مربوط به پالرمو چه ربطی به مجلس دوازدهم دارد، در مجلس دهم پالرمو و CFT در مجلس تصویب شده و به شورای نگهبان رفته است و شورای نگهبان به آن ایراد گرفته است، مجلس به نظرش اصرار کرده و به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است، در مجمع تشخیص مصلحت نظام این موضوع همان طور بوده تا این اواخر که آقای رئیسجمهور به صورت کتبی از محضر حضرت آقا تقاضا کردند که مجدداً این در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرد. در مجمع در دستور قرار گرفته و در آنجا سه جلسه بررسی شده است و مجمع با حضور شورای نگهبان و همه اعضا به پالرمو رأی داده است و وقتی مجمع رأی داده به قانون تبدیل شده است. قالیباف گفت: من فقط باید قانونی که مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب کرده و فرستاده را ابلاغ کنم، حالا ایشان میفرمایند آقای قالیباف آن را هم ابلاغ نکند. رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: من خواهش میکنم دوستان این موضوع را در رسانهها عوام فریبی نکنند، ما مر قانون را اجرا میکنیم.
ماجرای پیامکهای تهدیدآمیز
یکی از حواشی دیگر مجلس، به ماجرای پیامکهای تهدیدآمیزی اختصاص داشت، که به عقیده نمایندگان برای تاثیرگذاری بر آرا و تصمیم آنها در خصوص انتخابات هیئت رئیسه مجلس ارسال شده است.
مهرداد گودرزوند چگینی نماینده رودبار در مجلس، در تذکری گفت: هر زمان که به انتخابات هیئترئیسه مجلس نزدیک میشویم، عدهای شروع میکنند به پیامک دادن و توهینکردن. از رئیس مجلس خواهش میکنم وزیر محترم اطلاعات و همچنین دستگاههای امنیتی را نسبت به این موضوع حساس کند. وی خطاب به قالیباف افزود: امروز مثل دوران سال ۵۸ و ۵۹ که آیتالله شهید بهشتی را مورد تهمت و توهین قرار میدادند، امروز هم جنابعالی مورد تهمت و توهین قرار میگیرید. امروز پیامکهایی ارسال میشود که نشان میدهد اصلاً این موضوعات ربطی به جامعه ندارد، مثل همین حال که مرتب این پیامها را تولید میکنند و مخاطبشان هم جنابعالی هستید. عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس خاطرنشان کرد: چه کسی باید جلوی این موضوع را بگیرد؟ امروز یک عده به دنبال تضعیف مجلس شورای اسلامی هستند، بهویژه جایگاه هیئترئیسه مجلس. اگر قرار باشد هر روز پیامکهایی ارسال شود و نمایندگان را در مجلس بیاثر جلوه دهند، این چه کاری است که انجام میدهند؟ از ریاست مجلس تقاضا دارم این موضوع از طریق دستگاههای امنیتی مورد رسیدگی قرار گیرد. وی تصریح کرد: حدود ده روز است که به طور مداوم پیامهایی با عبارات تند و مشابه، از طرف یک عده خاص و با شماره تلفنهای متعدد برای نمایندگان ارسال میشود. عمده بحث این پیامها روی جنابعالی متمرکز شده و نگاهی که وجود دارد این است که مجلس باید تضعیف شود.
این نماینده به قالیباف گفت: اگر شما جلوی رانت و فساد یک عده را در بیرون مجلس گرفتهاید، امروز میخواهند شما در این مجلس نباشید تا بتوانند همان رانت و فسادی را که دنبال آن بودند دنبال کنند. رانت و فساد صرفاً دزدی از بیتالمال نیست، بلکه سوءاستفادههایی که از امکانات این کشور صورت میگیرد نیز جزو فساد است. الان موضوعاتی مانند حجاب را شورای امنیت جلو آن را گرفته، ولی کارشان با شماست. مرتب پیام میدهند و مرتب پیام این است که این رئیس مجلس باید استیضاح شود و این رئیس نباشد. این نماینده در پایان اظهار کرد: یک عده مرتب افراد را هدایت میکنند که جلوی همین مجلس اعتصاب کنند و بنشینند. این اقدامات برای کشور ما خوب نیست. کشور ما در شرایط حساس بینالمللی قرار گرفته و انتظار داریم انسجام کشور حفظ شود. این افراد دنبال این هستند که آرای شما در مجلس پایین نشان داده شود.
نگذارید سلبریتیها برای مجلس تصمیم بگیرند
روحالله لک علیآبادی، نماینده دورود و ازنا در مجلس هم در تذکری گفت: از آقای قالیباف قدردانی و تشکر میکنم که یکبار برای همیشه بحث ابلاغ قانون حجاب و پالرمو را شفاف بیان کردند. او همچنین در تذکری خطاب به حراست مجلس بیان کرد: «متأسفانه میبینیم که بعضی وقتها یک عده سلبریتی وارد مجلس میشوند، جلسه برگزار میکنند و برای اینکه هیئت رئیسه مجلس چه کسی باشد و چه کسی نباشد تصمیم میگیرند و متأسفانه امروز عدهای هدفمند پیامکهای انبوه را با تهدید و تطمیع ارسال میکنند تا در روند تصمیمگیری مجلس تأثیرگذار باشند.» این نماینده مجلس با طرح این پرسش که منشأ این پیامکها کجاست، تأکید کرد: به پیر و پیغمبر با هوچیگری نمیشود مملکت را اداره کرد. امروز مملکت نیاز به آرامش و همدلی دارد و قرار نیست یک عده هر طور که دوست دارند مجلس را تهدید کنند. این موضوع موجب وهن مجلس است و از آقای قالیباف میخواهم که به حراست مجلس تذکر دهند و حراست مجلس و نیروهای امنیتی به موضوع ورود پیدا کنند.